Flopsy Frummel

Binkie was na het overlijden van Gozer alleen achtergebleven. Vlak voor de zomervakantie hebben we besloten toch weer een kleiner konijn erbij te nemen zodat ze gezellig met z’n tweeën zouden zijn. Aangezien we niet opnieuw de fout wilden maken om een konijntje via een dierenwinkel aan te schaffen besloten we dat deze keer via een fokker te doen. Maar ja, dan moet je wel weten welk ras. Zoekend op internet kwamen we de Nederlandse Hangoor Dwerg (NHD) tegen. Onze keuze was gemaakt en al snel hadden we contact met een fokster in Zoetermeer. Nog voor onze vakantie begonnen was hadden we zo’n kleine wurm in onze handen en konden we haar aan het einde van de zomervakantie halen.

FlopsyFrummel, lekker luierend in haar schuilhokje
FlopsyFrummel, lekker luierend in haar schuilhokje

Zo gezegd zo gedaan en zodoende kwam deze kleine huppel in ons leven. Vanwege het formaat en het hoge knuffelgehalte was de naam Flopsy Frummel snel gevonden.

FlopsyFrummel aan het schooien
FlopsyFrummel aan het schooien

Helaas, het mocht niet zo wezen. Flopsy is ruim 2 jaar geworden voordat we haar op een ochtend levenloos in het nachthok vonden. Binkie bleef weer alleen achter en dat voor een tijdje. Totdat het echt niet langer kon. Binkie was aan het vereenzamen. Er zat geen leven meer in. De hele dag stil en zielig ergens in een hoekje. Er moest iets veranderen. We besloten toch weer te kijken naar een ander konijn.